Pica z bufalo mozzarello in kuhanim pršutom

Količina

za 2 pici

Čas priprave

2 uri

Postopek

Najprej pripravimo testo za pici. V skledo damo gladko belo moko, ostro moko, kvas in mlačno vodo. Zagnetemo v prožno testo. Dodamo oljčno olje in sol ter še enkrat dobro zagnetemo v gladko in prožno testo. Testo pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati pri sobni temperaturi 1 uro, oziroma dokler testo ni podvojeno.

Testo razdelimo na pol in oblikujemo v dve krogli testa. Postavimo na pomokan pekač, pokrijemo z vlažno krpo in postavimo v hladilnik za 45 minut.

Pečico segrejemo na 250 stopinj (ali več, v kolikor nam to dopušča pečica ali peč). Poljubno damo v pečico še kamen za peko pic.

Delovno površino dobro pomokamo z ostro moko. Najprej pripravimo eno pico, šele nato spečemo drugo. Testo za pico raztegnemo in dodamo nadev.

V skodelici premešamo paradižnikovo omako, oljčno olje, origano ter solimo in popramo. Polovico mešanice premažemo z omako in postavimo v pečico za 5 minut. Pico vzamemo iz pečice in dodamo na kocke narezano maxi mozzarello. Postavimo nazaj v pečico za 4 – 5 minut, da se mozzarella prične topiti, testo pa je hrustljavo zapečeno.

Pico vzamemo iz pečice. Po vrhu razporedimo kuhan pršut, bufala mozzarello in olive. Pokapljamo z oljčnim oljem, posujemo z origanom in baziliko.

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sestavine

Testo

  • 200g gladke bele moke
  • 100g ostre moke
  • ½ žličke suhega kvasa (3g)
  • 175ml vode
  • 1 žlička oljčnega olja
  • ½ žličke soli

Nadev

  • 100g paradižnikove omake
  • 1 žlička oljčnega olja
  • ½ žličke origana
  • sol, poper
  • 1 paket Maxi Mozzarelle
  • 6 rezin kuhanega pršuta
  • 2 paketa Bufala Mozzarelle
  • 6 črnih oliv
  • oljčno olje
  • origano in bazilika

Ostali recepti z Jernejem iz Jernej kitchen

Nagradna igra

naj-vas-navdihne-italija

Nagradna igra je zaključena, nagrajenci so znani!

1. nagrada: 1 x peč za pize Ooni + paket Galbani izdelkov prejme recept: Košarice z Galbani mozzarello, ki ga je posredovala TM iz Turnišč

2. nagrada: 1 x Litoželezna ponev OOni Skillet + paket Galbani izdelkov prejme recept: Čokoladna mascarpone pita z malinovim polnilom, ki ga je posredovala AM iz Ljubljane

3. nagrada: paket Galbani izdelkov prejmejo pošiljatelji receptov:

  1. Blazinaste štručke z Galbani Ricotto in sezamom, pošiljatelj EN iz Ljubljane
  2. Borovničeva torta, pošiljateljica PP iz Makol
  3. Špargljeva pita, pošiljatelj AG iz Kranja
  4. Vegetarijanska lazanja, pošiljateljica MK iz Radeč
  5. Mascarponejeve kocke, pošiljateljica MV iz Trzina
  6. Piza z mocarelo, pošiljateljica NH iz Ajdovščine
  7. Tiramisu, pošiljateljica SF iz Čemšenika
  8. Testenine s šparglji, paradižnikom in mocarelo, pošiljateljica MP iz Ljubljane
  9. Tiramisu, pošiljateljica RK iz Kopra
  10. Štruklji, pošiljateljica VB iz Lukovice

Vsem nagrajencem čestitamo, obveščeni bodo po elektronski pošti, ki so jo navedli v prijavi. Vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za predstavljene recepte, več sreče jim želimo prihodnjič!

1. nagrada

Peč za pize OOni
+
paket Galbani izdelkov

2. nagrada

Litoželezna ponev OOni Skillet
+
paket Galbani izdelkov

3. nagrada

Paket Galbani izdelkov

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email