Mascarpone torta z borovnicami

Za pekač
premera 26 cm

8 oseb

Čas priprave

1 ura

Postopek

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač premera 26 cm namastimo in pomokamo.

V skledo damo ricotto, mascarpone. Premešamo, da dobimo gladko zmes. V večji skledi penasto stepemo jajca, sladkor, limonino lupinico, sol in vanilijeve paste. Stepamo 5 minut, nato dodamo mešanico mascarpone in ricotte ter pšenični zdrob in gladko belo moko. Stepemo v gladko zmes.

V manjši skodelici premešamo borovnice in žličko limoninega soka ter jedilni škrob.

Mešanico za mascarpone torto vlijemo v pripravljen pekač. Enakomerno razporedimo zmes po pekaču. in po vrhu posujemo z borovnicami. Postavimo v predhodno segreto pečico. Pečemo 40 – 45 minut pri 180 stopinj.

Ohlajeno torto razrežemo na kose in postrežemo.

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sestavine

  • 250g ricotte
  • 250g mascarpone
  • 3 jajca
  • 150g sladkorja
  • 1 žlička limonine lupinice
  • ½ žličke soli
  • 1 žlička vanilijeve paste
  • 50g pšeničnega zdroba
  • 50g gladke bele moke
  • 100g borovnic
  • 1 žlička limoninega soka, za borovnice
  • 1 žlička jedilnega škroba, za borovnice

Ostali recepti z Jernejem iz Jernej kitchen

Nagradna igra

naj-vas-navdihne-italija

Nagradna igra je zaključena, nagrajenci so znani!

1. nagrada: 1 x peč za pize Ooni + paket Galbani izdelkov prejme recept: Košarice z Galbani mozzarello, ki ga je posredovala TM iz Turnišč

2. nagrada: 1 x Litoželezna ponev OOni Skillet + paket Galbani izdelkov prejme recept: Čokoladna mascarpone pita z malinovim polnilom, ki ga je posredovala AM iz Ljubljane

3. nagrada: paket Galbani izdelkov prejmejo pošiljatelji receptov:

  1. Blazinaste štručke z Galbani Ricotto in sezamom, pošiljatelj EN iz Ljubljane
  2. Borovničeva torta, pošiljateljica PP iz Makol
  3. Špargljeva pita, pošiljatelj AG iz Kranja
  4. Vegetarijanska lazanja, pošiljateljica MK iz Radeč
  5. Mascarponejeve kocke, pošiljateljica MV iz Trzina
  6. Piza z mocarelo, pošiljateljica NH iz Ajdovščine
  7. Tiramisu, pošiljateljica SF iz Čemšenika
  8. Testenine s šparglji, paradižnikom in mocarelo, pošiljateljica MP iz Ljubljane
  9. Tiramisu, pošiljateljica RK iz Kopra
  10. Štruklji, pošiljateljica VB iz Lukovice

Vsem nagrajencem čestitamo, obveščeni bodo po elektronski pošti, ki so jo navedli v prijavi. Vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za predstavljene recepte, več sreče jim želimo prihodnjič!

1. nagrada

Peč za pize OOni
+
paket Galbani izdelkov

2. nagrada

Litoželezna ponev OOni Skillet
+
paket Galbani izdelkov

3. nagrada

Paket Galbani izdelkov

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email