Gnudi z ricotto, šparglji in panceto

Količina

za 2 osebi

Čas priprave

25 minut

Postopek

Najprej pripravimo gnudi. V skledi premešamo ricotto, sveže nastrgan parmezan, sol, poper ter 40g ostre bele moke. Z lopatko dobro premešamo, da dobimo gladko zmes. Z žlico ali zajemalko za sladoled zajamemo nekaj zmesi, tako da dobimo 14 – 16 cmokov.

Na večji krožnik ali v pekač stresemo preostalo ostro moko in v njej povaljamo gnudi. Z rokami oblikujemo v majhen cmok, oziroma gnudi.

Gnudi previdno spustimo v lonec s soljeno vrelo vodo. Kuhamo jih 5 minut, nato jih s penavko poberemo iz vode. Prihranimo 100 ml vode od kuhanja.

Medtem pripravimo omako. V ponev damo panceto narezano na manjše kose. Pražimo minuto, odamo na manjše kose narezane šparglje in grah.  Premešamo in kuhamo 2 – 3 minute pri visokem ognju. Dodamo kuhane gnudi, sveže nastrgan parmezan ter prihranjeno vodo od kuhanja. Zmanjšamo ogenj in kuhamo še minuto, oziroma tako dolgo, da dobimo gladko, svileno omako. Poljubno dekoriramo s sesekljanim drobnjakom ter popramo po okusu.

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Sestavine

Gnudi
  • 250g ricotte
  • 40g parmezana
  • ½ žličke soli
  • ¼ žličke mletega popra
  • 140g ostre bele moke

Omaka

  • 80g pancete
  • 100g špargljev
  • 100g zamrznjenega graha
  • 15g parmezana

Ostali recepti z Jernejem iz Jernej kitchen

Nagradna igra

naj-vas-navdihne-italija

Nagradna igra je zaključena, nagrajenci so znani!

1. nagrada: 1 x peč za pize Ooni + paket Galbani izdelkov prejme recept: Košarice z Galbani mozzarello, ki ga je posredovala TM iz Turnišč

2. nagrada: 1 x Litoželezna ponev OOni Skillet + paket Galbani izdelkov prejme recept: Čokoladna mascarpone pita z malinovim polnilom, ki ga je posredovala AM iz Ljubljane

3. nagrada: paket Galbani izdelkov prejmejo pošiljatelji receptov:

  1. Blazinaste štručke z Galbani Ricotto in sezamom, pošiljatelj EN iz Ljubljane
  2. Borovničeva torta, pošiljateljica PP iz Makol
  3. Špargljeva pita, pošiljatelj AG iz Kranja
  4. Vegetarijanska lazanja, pošiljateljica MK iz Radeč
  5. Mascarponejeve kocke, pošiljateljica MV iz Trzina
  6. Piza z mocarelo, pošiljateljica NH iz Ajdovščine
  7. Tiramisu, pošiljateljica SF iz Čemšenika
  8. Testenine s šparglji, paradižnikom in mocarelo, pošiljateljica MP iz Ljubljane
  9. Tiramisu, pošiljateljica RK iz Kopra
  10. Štruklji, pošiljateljica VB iz Lukovice

Vsem nagrajencem čestitamo, obveščeni bodo po elektronski pošti, ki so jo navedli v prijavi. Vsem sodelujočim pa se zahvaljujemo za predstavljene recepte, več sreče jim želimo prihodnjič!

1. nagrada

Peč za pize OOni
+
paket Galbani izdelkov

2. nagrada

Litoželezna ponev OOni Skillet
+
paket Galbani izdelkov

3. nagrada

Paket Galbani izdelkov

Deli na družbenih omrežjih

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email